fbpx

Over Rosavino

Close

OVER ROSAVINO

Samen met zijn 2 zoons richtte Manuel Pires Horta Rosa vanuit zijn liefde voor Portugese wijn de webshop Rosavino op. Manuel keert samen met zijn vrouw en twee zoons dan ook ieder jaar minimaal 5 weken terug naar zijn Portugese roots. Hij bezoekt dan graag zijn familie en de wijnhuizen waar hij een exclusieve samenwerking mee heeft, in zijn geliefde geboorteland Portugal.

HET BEST BEWAARDE SMAAKVOLLE GEHEIM UIT PORTUGAL, DE PORTUGESE WIJN

Wanneer men denkt aan wijnen uit Portugal denkt men vaak aan de heerlijke zoete Portwijnen die wat hoger in het alcoholpercentage zitten en heerlijk te drinken zijn als aperitief, digestief of dessertwijn. Maar Portugal heeft naast deze heerlijke klassieke portwijnen nog veel meer mooie complexe wijnen die perfect in balans zijn te bieden. De familie Rosa vind het tijd om Nederland kennis te laten maken met de beste, meest smaakvolle klassieke wijnen uit Portugal. Word jij een van de eersten die gaat genieten van deze, voor velen nog onontdekte wijn?

DE FILOSOFIE VAN HET MAKEN VAN PORTUGESE WIJN

Portugal telt meer dan 3000 zonuren per jaar dit is ruim dubbel zoveel zonuren als Nederland. Het ideale klimaat om de druiven te laten rijpen, er groeien ruim 200 inheemse wijndruiven. Omdat de Portugese wijncultuur zich relatief geïsoleerd heeft ontwikkeld, groeien veel druivensoorten nergens anders ter wereld. Dit maakt de smaak van de Portugese wijn uniek. Nadat de perfect gerijpte druiven geoogst zijn uit de wijngaarden van onze wijnhuizen, waar wij een exclusieve samenwerking mee hebben, worden ze klaargemaakt in de wijnmakerij voor primaire gisting. Rode wijn wordt namelijk, in tegenstelling tot witte wijn, gemaakt van de most van rode of zwarte duiven. De gisting vindt plaats met de druivenschillen, de druivenschillen geven de rode wijn tannine en zijn prachtige kleur. Onze wijnboeren produceren op een natuurlijk wijze complexe wijnen in perfecte harmonie.

DE BESTE PORTUGESE WIJN EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR BIJ ROSAVINO

De familie Rosa heeft de wijn, van Vinho Verde tot aan de Portwijnen en alles wat daartussen zit zelf zorgvuldig geproefd en geselecteerd. Om er zo van verzekerd te zijn dat alleen Portugals beste wijnen opgenomen zijn in het diverse aanbod van Rosavino. Doordat de wijnen door de familie Rosa direct vanuit de wijnboeren en wijnhuizen geïmporteerd worden, zijn deze van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Vanuit hun Portugese roots heeft de familie bijzondere connecties met kleine wijnboeren en uitstekende wijnhuizen. Wijn die normaal gesproken exclusief en op aanvraag is en daardoor niet voor iedereen toegankelijk is. Maakt Rosavino door haar unieke Portugese connecties exclusief voor Nederland toegankelijk in de webshop zodat je ook thuis heerlijk kunt genieten van bijzondere Portugese wijnen. (Interesse om Portugese wijn op te nemen in jouw restaurant of winkel? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken).

Lees meer

MET ONZE PORTUGESE WIJNEN ZIJN HEERLIJKE WIJN-SPIJS COMBINATIES TE MAKEN

Onze Vinho Verdes zijn heerlijk te combineren met zeevruchten, schelpdieren, sushi of visgerechten. Maar ook wanneer je op zoek bent naar een bijpassende wijn voor: gevogelte, kalfsvlees, lamsvlees, rundvlees of varkensvlees hebben wij prachtige rode wijnen die je gerecht helemaal af maken. Daarnaast hebben wij ook smaakvolle mousserende wijnen in ons assortiment die heerlijk te combineren zijn als aperitief, digestief of dessertwijn bij bijvoorbeeld zachte kazen en zoete nagerechten.

Heerlijk thuis genieten van onze Portugese wijnen? Bestel onze mooie wijnen eenvoudig via de webshop, binnen 48 uur bij je thuis bezorgd via PostNL.

Ontvang uitnodigingen, updates en bonussen voor aankopen

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop