fbpx

Onze Portugese Wijnhuizen

Close

De Portugese wijnhuizen waar wij een exclusieve samenwerking mee hebben.

Ons doel is om wijnen met klassieke schoonheid te presenteren: complexe, perfect uitgebalanceerde wijnen. Dankzij onze Portugese connecties hebben wij de mogelijkheid om prachtige Portugese wijnen, die normaal gesproken alleen exclusief op aanvraag verkrijgbaar zijn, beschikbaar te stellen in de webshop van Rosavino. Dankzij onze exclusieve samenwerking is de wijn alleen bij ons verkrijgbaar. Al onze wijnen die wij aanbieden in ons assortiment zijn door ons in Portugal geproefd en zorgvuldig geselecteerd. Dit om de kwaliteit van ons ruime aanbod te waarborgen. Doordat wij direct leveren vanuit de wijnhuizen en wijnboeren ben je verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Vol trots werken wij samen met de volgende kwalitatieve Portugese wijnhuizen

 • Casa de Saima (Bairrada),
 • Manuel Pereira de Melo (Dão Primado)
 • Cova da Raposa (Beira Interior Pombo Bravo)
 • Patricia Santos (Dão Alfrocheiro,Rosa da Mata)
 • Quinta das Camélias (Dão)
 • Castas de Basto ( Vinho Verde, Luz en Tordo)
 • Quinta da Ramalhosa (Dão),
 • Constantino Ramos (Vinho Verde, Afluente en Zafirah)
 • Fabio Fernandes ( Pegaso Alentejo)
 • Quinta das Arcas ( Tapada Nova Pet-Nac).

Het verhaal achter een aantal van onze Portugese wijnhuizen

Casa de Saima (gelegen in het hart van de Portugese regio Bairrada).

Casa de Saima houd met wijnstokken die 15 tot 70 jaar oud zijn de traditie van het wijn maken in ere. Sommige van de wijnstokken zijn geplant in de beroemde Vinha da Corga-wijngaard. Wij werken graag met Graça Maria samen omdat zij door middel van biodynamische en geïntegreerde praktijken de wijnstokken in evenwicht probeert te brengen. Om ervoor te zorgen dat de gezondheid van de wijngaarden voor de toekomst verzekerd is. Ze heeft een uniek proces wat begint met het macereren van de druiven in open lagares (1500-3000 liter) waar de gisting altijd spontaan is en meestal binnen 4-5 dagen begint. Dit duurt nog 8-10 dagen. Nadat de gisting is voltooid, wordt de wijn overgebracht naar houten vaten waar deze verder gerijpt wordt. Dit geeft de wijn een unieke complexe smaak die volledig in harmonie is.

Patricia Santos (gelegen in Dão, Rosa da Mata)

Oenoloog Patricia Santos is geboren in Canas de Senhorim, het hart van Dão. Daar studeerde zij aan de Universiteit van Trás-os-Montes en Alto Douro en rondde zij de oenologiecursus af, ook was zij gelijktijdig werkzaam bij CVR Dão en in de laboratoria van het Dão Vitivinicultural Studies Centre.
Tegenwoordig deelt zij haar passie voor wijn door middel van professionele training voor volwassenen en het geven van professionele cursussen in oenologie en wijnbouw op verschillende scholen. Zij is werkzaam met zijn oenologie kennis op verschillende wijn projecten in Dão en Belmonte. De wijnen die op deze projecten geproduceerd worden zijn ware kunstwerken, om die reden moesten wij deze wijnen wel opnemen in ons assortiment.

De wijnen van de wijnhuizen waar wij een exclusieve samenwerking mee hebben bestel je eenvoudig via onze webshop. De exclusieve wijnen worden altijd binnen 48 uur geleverd via PostNL. Bestellingen boven €80,00 worden altijd gratis verzonden.

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop